Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Η εφημερίδα του σχολείου μου !


Βγήκε επιτέλους η εφημερίδα μας.
Η εφημερίδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων.

Το πρώτο μας φύλλο είναι γεγονός και σε λίγες μέρες ελπίζουμε να έχει εκτυπωθεί με την αρωγή της σχολικής επιτροπής. Έχει όμως κιόλας «ανέβει» στο διαδίκτυο και μπορείτε να το «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας, να το διαβάσετε και να το εκτυπώσετε αν θέλετε.

Θα το βρείτε στη διεύθυνση http://efimepal.blogspot.com/ και το e-mail της συντακτικής επιτροπής όπου μπορείτε να στέλνετε άρθρα και απόψεις είναι το efimliosia@gmail.com . Στο εξής θα βρίσκετε εκεί όλα τα άρθρα της έντυπης έκδοσης αλλά και άρθρα πριν τη δημοσίευσή τους και θα μπορείτε να τα σχολιάζετε άμεσα και να συζητάτε με τους συντάκτες. Θα υπάρχει χώρος όπου θα δημοσιεύονται οι κρίσεις, προτάσεις και υποδείξεις σας.

Λίγη κατανόηση στην αρχή για τις ατέλειες. Τα επόμενα φύλλα θα είναι καλύτερα. Στόχοι της εφημερίδας μας είναι η έκφραση, η δημιουργία, η σύνθεση, η επικοινωνία, η ενημέρωση, ο προβληματισμός, η συζήτηση, η κριτική, η αναζήτηση λύσεων. Ό,τι λέγεται και γράφεται, και μάλιστα από μαθητές, έχει αξία. Και πάντα θ' αγγίζει την ψυχή μας. Γιατί τα λόγια ενός εφήβου είναι λόγια ειλικρινή, απλά και αγνά, που δεν υπαγορεύονται από κανένα, δεν έχουν μέσα τους δόλο, φόβο και φραγμό και αξίζει να ακούγονται. Που συχνά δεν γίνεται. Λάθος των μεγάλων. Να λοιπόν η ευκαιρία να το διορθώσουμε. Η εφημερίδα μας.

Όποιοι λοιπόν ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ θέλουν, μπορούν να φέρνουν θέματα για δημοσίευση στη ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ σε έντυπη ή καλύτερα σε ηλεκτρονική μορφή (CD, δισκέτες, USB μνήμες ή με e-mail) αλλά και χειρόγραφα. Επίσης μπορούν να υποβάλλουν θέματα για δημοσίευση γονείς, τοπικοί φορείς, μαθητές και καθηγητές άλλων σχολείων της περιοχής κ.ά.

Διαλέξτε λοιπόν θέμα, και ξεκινήστε το γράψιμο. Δεν χρειάζεται ότι υποβάλλεται να είναι τέλειο.
Αν ήταν τέλειο, ίσως να μην ήταν γνήσιο.
Και δεν θα ταίριαζε τότε στην εφημερίδα μας.
Που δεν θα είναι ποτέ τέλεια.
Δεν το θέλουμε.

Θέλουμε απλώς να μας εκφράζει.
Απλώς να βγαίνει από την ψυχή του σχολείου μας.
Του ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων.
Του σχολείου που αγαπάμε και είναι κομμάτι της ζωής μας.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: