Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Πείτε τις ΣΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ επιτέλουςΈνας λόγος που συμβαίνουν οι τρομερές ΠΡΑΞΕΙΣ είναι γιατί αποφεύγουμε να τις χαρακτηρίσουμε με τις σωστές ΛΕΞΕΙΣ.

Λοιπόν πολύ απλά, ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ή bullying δεν είναι αυθύπαρκτη οντότητα και οι ομιλίες και τα σεμινάρια κατά του bullying είναι ανεπαρκή και μη αποτελεσματικά. Και φυσικά δεν περιορίζεται στα σχολεία αλλά απαντάται σε ΟΛΕΣ τις κοινωνικές δομές. Το bullying είναι μια αποκρουστική μορφή έκφρασης του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και ο ρατσισμός ουσιώδες μέρος της ιδεολογίας του ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Δείτε τώρα το παράδειγμα του πονοκεφάλου που οφείλεται σε καρκίνο του εγκεφάλου και εμείς με αφέλεια χορηγούμε ασπιρίνες για να περάσει αντί να αφαιρέσουμε ριζικά τον καρκινικό όγκο.

Οι δράσεις κατά του bullying είναι σαν τις ασπιρίνες, όταν δεν αναπτύσσονται πολυεπίπεδες δράσεις κατά του ρατσισμού και γενικότερα του φασισμού, για την εκρίζωση δηλαδή του καρκινώματος που ύπουλα αναπτύσσεται και απειλεί να κατασπαράξει την κοινωνία.

1 σχόλιο:

Γιώργος Στάμος είπε...

Πραγματική πανελλήνια θλίψη. Συγκίνηση στην κηδεία του άτυχου Βαγγέλη αλλά και ... μπαλωθιές.
Τα πρωτοπαλλήκαρα, οι άντρες, οι νταήδες με τα όπλα, βρήκαν ευκαιρία για να τιμήσουν δήθεν το συμπατριώτη τους με τα όπλα. Όπως κάνουν οι μάγκες στους γάμους, στα πανηγύρια, στα γλέντια κ.λπ. Σας θυμίζει τίποτε η αλληλουχία: όπλα, πιστόλια, μαχαίρια, λεβεντιά, μαγκιά, μπαλωθιές, βία ... φανταστείτε τη συνέχεια.
Από τη μια μεγαλώνουν παιδιά με ιδανικά τη μαγκιά, την ψευτολεβεντιά και τη βία (σπίτια οπλοστάσια με παράνομα πιστόλια, μαχαίρια, καραμπίνες) και από την άλλη περισσεύουν κάθε τόσο τα κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς που η βία αυτή προκαλεί.