Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΚΑΝΝΑΒΗ; ΟΧΙ ευχαριστώ.

ΚΑΝΝΑΒΗ; ΟΧΙ ευχαριστώ.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ; Και το κάπνισμα κάνει εθισμό αλλά δεν προκαλεί διαταραχές κρίσης και αντίληψης, παραισθήσεις, υπνηλία, κατάθλιψη, ΤΑΣΗ για ΜΕΤΑΒΑΣΗ σε ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ όπως κοκαΐνη, ηρωίνη κ.λπ. λόγω αντοχής (επιστημονικός όρος: αντοχή σε φαρμακευτικές ουσίες = απαίτηση για μεγαλύτερη δόση ή ισχυρότερες ουσίες για το ίδιο φαρμακευτικό αποτέλεσμα). Συνιστώ βέβαια τους μαθητές μου να μην καπνίζουν.

Το επιχείρημα ότι πρέπει να χρησιμοποιείται η κάνναβη ελεύθερα γιατί έχει "φαρμακευτική δράση" είναι λανθασμένο γιατί: 1) Ποιο φάρμακο χρειάζεται ένας υγιής έφηβος και πρέπει να το υποκαταστήσει με την κάνναβη; ΚΑΝΕΝΑ. 2) Ποιες είναι η βασικότερες φαρμακευτικές δράσεις των ουσιών που παρασκευάζονται από κάνναβη στην Ιατρική; Η υπνωτική δράση, η παυσίπονη ενέργεια και η αναισθησία. Άρα φάρμακο ναι αλλά με υπεύθυνη συνταγογράφηση όταν χρειάζεται όπως ισχύει για όλα τα φάρμακα, ΟΧΙ ανεξέλεγκτη χρήση από όλους.

Και μια ερώτηση προς όσους υπερασπίζονται την ελεύθερη χρήση του ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ "κάνναβη":
Θα εθίσουν μέσα στο σπίτι τους με αυτό τον έφηβο γιο ή την έφηβη κόρη τους; Και σε ποια ακριβώς ηλικία θα τους προσφέρουν χασίς, μαριχουάνα κ.λπ. για πρώτη φορά; Θα είναι ήσυχοι όταν τα παιδιά τους κάνουν χρήση στο σχολείο, στην καφετέρια, στην εκδρομή, στο κλαμπ, παντού;
Ας απαντήσουν ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

Η ζωή είναι ΟΜΟΡΦΗ χωρίς εξαρτήσεις. Ας μάθουμε τα παιδιά μας να μη την χαραμίζουν.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: