Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Διαβάστε το «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» κ.κ. Υπουργοί και Πολιτικοί που θα ασχοληθείτε με την ΠΑΙΔΕΙΑ


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

Άνοιξε συζήτηση πρόσφατα για την κατάφωρη διάκριση σε βάρος των μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλεψη επαναληπτικών εξετάσεων αν αρρωστήσουν κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Το θέμα έχει αναδειχθεί τουλάχιστον από το 2009 στο blog μου (http://gst2008.blogspot.gr/2009/06/blog-post_23.html) αλλά και με e-mails που έστελνα στο Υπουργείο και με δημοσιεύσεις σε εκπαιδευτικά sites και blogs και ταυτόχρονα είχε γράψει δημόσια και ένας μαθητής των ΕΠΑ.Λ. Το επανέφερα «σε ώτα μη ακουόντων» και τα επόμενα χρόνια, το έθεσε και η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων, τίποτε. Αδιαφορία από την Πολιτεία, αφού γι αυτήν οι μαθητές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι βιοπαλαιστές, που έχουν μύρια οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, είναι μαθητές Β κατηγορίας. Δεν έμπαιναν καν στον κόπο να απαντήσουν. Να θυμίσουμε ότι τότε ακόμη οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων έκαναν μάθημα επί 10 χρόνια σε κοντέινερ σεισμοπαθών, σε συνθήκες άθλιες, απαράδεκτες. Το άκρον άωτον της διάκρισης, της αδιαφορίας για τους μαθητές μας.

Εφέτος υπήρξε ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στις 14-6-2012 μια απάντηση από την Πολιτεία, από την υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας κα Κιάου (προς τιμή της) που αναγνωρίζει το πρόβλημα). Βέβαια ΔΕΝ το λύνει, δηλώνοντας νομοθετικό κενό και αδυναμία να δράσει ως υπηρεσιακή Υπουργός.

Γράφει στο Δελτίο Τύπου «Η εξομοίωση ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. στο θέμα αυτό προϋποθέτει σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν μπορεί να γίνει από υπηρεσιακή κυβέρνηση.»
Θα διαφωνήσουμε. 

Δεν χρειάζεται καμία νομοθετική ρύθμιση. Μια απλή εγκύκλιος χρειάζεται. Ο νόμος υπάρχει.
Διαβάστε απλώς το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕPΟ
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα
Άρθρο 4
1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Θέλετε και άλλο νόμο;
Τώρα είναι αργά θα μου πείτε, λόγω εκλογών. Καλώς. Ας δράσουν λοιπόν ΑΜΕΣΑ οι επόμενοι … Ας λάβει υπόψη του ο νέος Υπουργός, ότι η πρώτη εγκύκλιος που θα πρέπει να υπογράψει είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, είναι ο καθορισμός ημερομηνίας επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. στο 3ο 10ήμερο του Ιουνίου. Για να σταματήσει μια από τις πολλές απαράδεκτες διακρίσεις εναντίον των ΑΞΙΩΝ μαθητών μας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες και πολλές διακρίσεις σε βάρος τους, θα συνεχίσουμε να σας ενοχλούμε κ.κ. Υπουργοί και Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Παιδείας. Μέχρι να εφαρμόσετε ΠΛΗΡΩΣ το Σύνταγμα. Και ειδικά, το άρθρο 4.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια: