Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ένα απλό ερώτημα ζητάει μια λογική απάντηση.



Αυτή η "ποθητή" Ευρώπη μοιράζει ΤΡΙΣεκατομμύρια παντού αλλά ΕΚΤΟΣ της Ελλάδας. Η Ελλάδα ευχαρίστως θα αφεθεί να χρεοκοπήσει για 1-2 δις. Ενώ αν μείωνε η κυβέρνηση τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας και αύξανε το ΦΠΑ σε φάρμακα και τρόφιμα, τότε ναι, θα έρρεαν χρήματα. 

Βέβαια μόνο ψίχουλα (σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης) θα εξοικονομούνταν με το στραγγαλισμό των φτωχότερων πολιτών της χώρας που είναι οι μόνοι που δεν κλέβουν την εφορία σε αντίθεση με τους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν παραδοσιακά. Δήθεν λοιπόν οι "εταίροι μας" χρειάζονται αυτά τα ψίχουλα για να ανοίξουν τις κάνουλες και να ρεύσει χρήμα προς την Ελλάδα. 

Όπως γινόταν δηλαδή μέχρι τώρα, μόνο που αυτό το χρήμα ξαναγύριζε στους δανειστές (με το γνωστό απύθμενο πηγάδι χρέους) χωρίς ούτε ένα ευρώ να πηγαίνει στην κοινωνική πρόνοια στην Ελλάδα. Ένα ποσό βέβαια πήγαινε σε βαθιές τσέπες με απευθείας σύνδεση με Ελβετικές τράπεζες, νησιά Keyman και άλλους "κοινωφελείς" οργανισμούς. Και οι κύριοι "βαθιές τσέπες" φυσικά με αγαστή συνεργασία με τους "θεσμούς" πιέζουν για μέτρα καταστροφικά για εμάς, τους απλούς Έλληνες πολίτες (δηλαδή όσους δεν είναι κλέφτες βασικά).

Αυτή είναι λοιπόν η "δημοκρατική" και "σύγχρονη" Ευρώπη (Ευρωζώνη για την ακρίβεια) που στα eurogroups περιπαίζει την μόνη ελληνική κυβέρνηση στα χρονικά που τόλμησε να ορθώσει ένα ανάστημα και να πει όχι σε μέτρα που θα χειροτερέψουν τη ζωή μας. Όμως, αν είναι να χειροτερεύει η ζωή μας συνεχώς, γιατί να είμαστε στην Ευρωζώνη; Απλό ερώτημα που ζητάει μια λογική απάντηση. 

Επειδή το ερώτημα προς το παρόν είναι ρητορικό και δεν "παίζει" στις διαπραγματεύσεις αφού δεν υπάρχει στις προεκλογικές εξαγγελίες πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη, νομίζω ότι κάποια στιγμή, σύντομα, θα πρέπει να νομιμοποιηθεί. Π.χ. με ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα προς τον ελληνικό λαό: "Εξουσιοδοτείτε την παρούσα κυβέρνηση, εφόσον η Ευρωζώνη μας κόβει κάθε χρηματοδότηση και μας οδηγεί σκόπιμα σε χρεοκοπία,  να εισηγηθεί την έξοδο από την Ευρωζώνη; ΝΑΙ / ΟΧΙ". 

Ένα ηχηρό ΝΑΙ θα οδηγήσει σε διαπραγμάτευση υπό άλλους όρους και θα το σκεφτούν πολύ πιο σοβαρά οι τρισεκατομμυριούχοι θησαυροφύλακες να αποκλείσουν τους Έλληνες από τη χρηματοδότηση. Θα σκεφτούν πολύ καλύτερα παραμέτρους που τώρα δεν τους περνάνε από το "μυαλό", π.χ. διαγραφή επαχθούς χρέους, γεωπολιτική θέση Ελλάδας, μεταναστευτικό, γερμανικές αποζημιώσεις, αντίστοιχη απελευθερωτική πορεία και άλλων χωρών, δημιουργία μιας άλλης οικονομικά ανταγωνιστικής ομάδας κρατών κ.λπ. 

Αν δεν γίνει ένα δημοψήφισμα που να ισχυροποιεί τη διαπραγματευτική μας ικανότητα, προβλέπω (δεν επιζητώ) ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές σύντομα εντός του 2015. Και τότε επιτέλους το απλό ερώτημα θα τεθεί με ειλικρίνεια και θα απαντηθεί με σαφήνεια.
_

1 σχόλιο:

ΓΑΒΡΙΗΛ ΖΩΤΟΣ είπε...

Γιώργο όπως βλέπεις σε διαβάζω που και που. Αν το ερώτημα είναι αυτό, σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, τότε εκτιμώ πως το ποσοστό για παραμονή μέσα στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. θα είναι πολύ μεγάλο, με ότι αυτό σημαίνει για το τι περιμένει την επόμενη μέρα τον ελληνικό λαό.