Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΡΟ ...


Βιβλιοπωλείο ΚΨΜ- Ζ. Πηγής 55-57 http://www.kapsimi.gr/
Μια φορά μόνο μου έτυχε. Αγόρασα ένα βιβλίο και ο βιβλιοπώλης μου χάρισε ένα ακόμη ενώ έφευγα. Δεν ήταν βιβλίο στις προσφορές και δεν τον ήξερα. Τον ευχαριστώ.
Στούς δρόμους του Μπακαρό, σημαντικό βιβλίο. Μας κάνει, εμάς τους προνομιούχους της Δύσης, να αναγνωρίζουμε την τύχη μας που απλώς δεν γεννηθήκαμε στην Αφρική και ακόμη περισσότερο γυναίκες στην Αφρική. Επίσης μας ταρακουνάει και μας δείχνει εύκολα και γρήγορα ότι ο Πολιτισμός (;) της Δύσης, των Playstation και των realities και η Παγκοσμιοποίηση της οικονομίας (παγκοσμιοποίηση της ευημερίας; καμία σχέση) είναι στην πραγματικότητα η αιτία της καθήλωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στη φτώχεια, την αδικία, την αγραμματοσύνη και της αφαίρεσης της ελπίδας στη ζωή από εκατομμύρια παιδιά του πλανήτη.
Τελικά η Γη, ποιων ιδιοκτησία είναι; Και πως τους δόθηκε; Μήπως τα βάσανα των φτωχών ανθρώπων στην Αφρική προμηνύουν τα σχέδια κάποιων και για τα δικά μας παιδιά; Και όχι στο μακρινό μέλλον. Πολύ πιο σύντομα.
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ακόμη τέτοιοι βιβλιοπώλες; Μήπως λειτουργούν έτσι κ επειδή κινούνται στο χώρο της Αρ κ ποιας Αρ μάλιστα!!! ΧΤΚ.

Γιώργος Στάμος είπε...

Πρέπει να ήταν υπερήφανος για το βιβλίο που εξέδωσε. Είναι 1η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ !!!
Δεν το είχα προσέξει και το διάβασα στη σχετική ανάρτηση http://hdermi.blogspot.com/2009/10/blog-post_22.html του Μπάμπη Δερμιτζάκη.