Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Εισαγγελική Ιατρική.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το εμβόλιο της νέας γρίπης.

Διάβασα προχτές ότι με αφορμή ενστάσεις ιδιωτών γιατρών της Ρόδου, ο εισαγγελέας θα διενεργήσει έρευνα για καταλογισμό ευθυνών. Αναφέρει ότι οι ιδιώτες γιατροί του είπαν ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη -ΝΑΙ- έχει παρενέργειες και γι αυτό έχουν επιφυλάξεις που μάλιστα εντάθηκαν όταν διάβασαν το έντυπο οδηγιών (!!) που εσωκλείεται στο κουτί του εμβολίου.

Οι ιδιώτες γιατροί, παρακαλούνται επειγόντως να μελετήσουν τα φύλλα οδηγιών της πενικιλλίνης. Μετά είναι βέβαιο ότι θα καλέσουν τον Εισαγγελέα τους να ασκήσει δίωξη αναδρομικά κατά του ...Fleming και όλων των απογόνων του για το επικίνδυνο αυτό φάρμακο που μπορεί να έχει σώσει εκατομμύρια ζωές, αλλά ... έχει και παρενέργειες.

Επίσης να διαβάσουν και για τις παρενέργειες των εμβολίων της ιλαράς και της ερυθράς και να δράσουν ανάλογα. Και μετά για τα άλλα φάρμακα και εμβόλια. Έτσι σιγά σιγά με μερικές σύντομες δίκες, θα οδηγηθούμε επιτέλους σε ένα κόσμο χωρίς επικίνδυνα φάρμακα και εμβόλια.

Και μπορεί επιτέλους να ξαναδούμε τις πανδημίες των περασμένων αιώνων που τόσο μας ... έλειψαν. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις προ εμβολίων εποχές. Χολέρα, τύφος, πανούκλα, φυματίωση, γρίπη. Ευτυχώς η λογοτεχνία συντηρεί τις μνήμες. Η "ξένη" του 1854 του Εμμ. Λυκούδη (η χολέρα στην Αθήνα), Η "Πανούκλα" του Ντ. Νταφόε (Λονδίνο 17ος αιώνας) ή του Καμύ αν προτιμάτε (Αλγερία 19ος αι.), Το "Μαγικό Βουνό" του Τόμας Μαν, (φυματίωση στα ειδυλλιακά σανατόρια των Άλπεων), "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (Κολομβία, 19ος) και τόσα άλλα. Και θυμηθείτε τα αξέχαστα ρεμπέτικα τραγούδια μας, τόσο προφητικά. "ΜΑΝΑ ΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΘΙΣΙΚΟΣ ... "

Αξέχαστες εποχές. Απλοί μαζικοί ... θάνατοι, χωρίς ... επικίνδυνα εμβόλια, ούτε φάρμακα με παρενέργειες, χωρίς επιπλοκές. Ευτυχώς, γιατί τότε δεν υπήρχαν ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ να προστατεύσουν τον κόσμο.

Αλλά να μην ανησυχούμε. Τώρα υπάρχουν επιτέλους ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ που μας προστατεύουν. Η Εισαγγελική Ιατρική αναπτύσσεται γοργά με αρκετές υποειδικότητες όπως Ποινική Φαρμακολογία, Ενοχική Χειρουργική, Αστική Παιδιατρική, Παθολογική Δικονομία, Εγκληματολογική Αναισθησιολογία, Μικροβιολογική Αδικοπραξία και άλλες πολλές θα αντικαταστήσουν πια την κλασική Ιατρική που - ακούστε, ακούστε- χρησιμοποιεί ακόμη στον 21ο αιώνα ΦΑΡΜΑΚΑ !! (σκέτα δηλητήρια σαν την ... πενικιλλίνη) Και ΕΜΒΟΛΙΑ !! (σαν το ακατονόμαστο εμβόλιο της νέας γρίπης). Με τόσες παρενέργειες. Ντροπή.

Και αν κανείς θα τολμάει πλέον να ασθενεί, αφενός θα μηνύεται, θα συλλαμβάνεται, θα τίθεται σε προσωρινή κράτηση, θα γίνεται δικαστική διερεύνηση των συμπτωμάτων και όταν αυτά επιμένουν θα του επιβάλλεται ποινή αναγκαστικής ανάρρωσης σε νοσηλευτικά ιδρύματα υψίστης ασφαλείας. Και αν δεν συμμορφώνεται, τότε θα γίνεται νέα ΔΙΚΗ για επιβολή ακόμη αυστηρότερων και αποτελεσματικότερων αναρρωτικών ποινών.

Και θα δούμε τότε, αν θα βήχει κανείς. Μάλλον θα του κόβεται μαχαίρι ο βήχας.

Καημένε Ιπποκράτη, πού 'σαι να καμαρώσεις τους απογόνους σου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα καλό σχόλιο στο blog του υφυπουργού Παιδείας.

ΕΠΕΙΓΟΝ. Οι μαθητές στα σχολεία πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της νέας γρίπης. Αλλά οι γονείς δουλεύουν το πρωί και δεν μπορούν να τους συνοδεύσουν ή αμελούν. Και αν οι μαθητές πάνε για εμβόλιο θα πάρουν 7 απουσίες. Και ως ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται. Μια εγκύκλιος που θα συνιστούσε στα σχολεία τρόπους για να διευκολύνουν τους μαθητές για να εμβολιασθούν ΕΠΕΙΓΕΙ, τώρα που η επιδημία εξαπλώνεται επικίνδυνα. Επίσης χρήσιμο θα ήταν να πάνε συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία. Είμαι εκπαιδευτικός σε Λύκειο όπου ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής δεν έχει εμβολιασθεί και από συζητήσεις έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι δεν πρόκειται να το κάνουν λόγω κυρίως πρακτικών δυσκολιών (απουσίες, γονείς που δεν συνοδεύουν κ.λπ.) και όχι για αντιρρήσεις για το εμβόλιο. Ίσως πρέπει να συνεργαστεί το Υπουργείο Παιδείας με το Υγείας για να δρομολογήσουν τις κατάλληλες ενέργειες ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ. Παρακαλώ εισηγηθείτε το. Εξάλλου αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα είναι εμβολιαστικά κέντρα.


Όσο για τους εισαγγελείς, θα ήθελα να μάθω αν θα δράσουν ανάλογα και αυτεπάγγελτα ίσως, αν ω μη γένοιτο, συμβεί σοβαρή βλάβη της υγείας λόγω της νέας γρίπης σε ανθρώπους που πείστηκαν να ΜΗΝ κάνουν το εμβόλιο λόγω παραπληροφόρησης και παραπλάνησης από μη ειδικούς και αναρμόδιους που κατακλύζουν την τηλεόραση και κάνουν εκπομπές με ύφος υπερ- επιστημόνων ή εκπροσώπων της κοινής δήθεν λογικής και βγάζουν χρήματα υποτιμώντας ή σατιρίζοντας ειρωνικά τους καθηγητές λοιμωξιολόγους που δίνουν τον αγώνα κατά της επιδημίας. Αυτοί δεν κινδυνεύουν βέβαια τόσο γιατί δεν μπαίνουν σε μέσα μεταφοράς ποτέ και δεν ζουν φυσικά όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι 4 και 5 μαζί σε ένα δυο δωμάτια και ακόμη και αν αρρωστήσουν δεν θα χάσουν το μεροκάματο αλλά μάλλον σαν mini διακοπές θα το δουν και αν χρειαστούν νοσηλεία ή κρεβάτι εντατικής ακόμη θα βρουν εύκολα σε ιδιωτικά πανάκριβα νοσοκομεία. Άρα εκ του ασφαλούς κάνουν τη δουλειά τους και βγάζουν χρήματα σε βάρος της υγείας του απλού κόσμου.